-
Ovocie a zelenina čerstvé, sušené, mrazené, zaváraniny, ostatné -
Mliečne výrobky mlieko, syry, maslo, jogurty, bryndza a tvaroh, ostatné -
Vajíčka -
Mäsové výrobky hydina, hovädzie, bravčové, ryby, divina, výrobky a údeniny, ostatné -
Pekárenské výrobky múka, chlieb a pečivo, cestoviny, ostatné -
Medy a džemy Med, Džem -
Nápoje víno, pivo, domáce pálenky, šťavy a mušty, sirupy, ostatné -
Čaje a káva -
Bylinky a koreniny čerstvé, sušené, ostatné -
Lesné plody huby, čučoriedky, brusnice, ostatné -
Detská výživa -
Sladkosti čokoláda, perníčky, turecký med, ostatné -
Torty a koláče -
Hotové jedlá jedlá, omáčky, ostatné -
Hospodárske zvieratá -
Ostatné müsli, ostatné
Pán profesor Hričovský dnes radí, ako odstrániť choré stromy v záhrade.
„V ovocnom sade a v záhradke, pokiaľ nie je pôda veľmi zamrznutá, ešte stále môžeme vykopať jamy na jarnú výsadbu stromčekov. Čo je však ešte dôležitejšie, to je dosť ťažká fyzická, ale dalo by sa povedať aj psychická práca, ktorá spočíva v odstraňovaní starých a chorých ovocných stromov. Aj keď je to neraz ťažké rozhodovanie, pretože každý strom v našej záhradke je nám vzácny a blízky, musíme to urobiť pre budúcnosť ďalšej existencie našej záhradky. Nesmieme totiž zabúdať, že každý ovocný strom v úzkej nadväznosti na použitý podpník, pôdno-klimatické podmienky a vlastnú agrotechniku má svoj zenit života. Pri odstraňovaní chorých stromov berieme do úvahy najmä kôstkoviny – slivkoviny, marhule, broskyne, ktoré sú napadnuté šarkou sliviek, alebo jablone, na ktorých je rozšírená tzv. vírusová metlovitosť.“
Viac tipov a rád do vašej záhrady sa môžete dozvedieť na:
https://www.facebook.com/Rady.do.zahrady.profesor.Hricovsky?fref=ts