Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa
Anketa
Čo je pre vás pri nákupe potravín najdôležitejšie?
Cena
18%
Že sú vyrobené na Slovensku
31%
Známy pôvod - výrobca
41%
Blízkosť predajne
10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Magazín

Kyslomliečne výrobky chutia aj liečia

rss

Výrobky z fermentovaného, resp. kvaseného mlieka patria k najhodnotnejším potravinám aké máme k dispozícii. Charakterizuje ich nielen skvelá chuť, ale aj obsah cenných látok a široké spektrum liečivých účinkov...

Ako vznikajú kyslomliečne výrobky?

Fermentačným procesom z mlieka (kravského, kozieho, ovčieho, kobylieho, oslieho, sobieho, ťavieho...), teda v podstate kvasením mlieka za pomoci kyslomliečnych baktérií a ďalších užitočných mikroorganizmov. Ušľachtilé baktérie v mlieku „premenia“ laktózu (mliečny cukor) na kyselinu mliečnu, čo spôsobuje vyzrážanie mliečnych bielkovín, vznik typickej štruktúry kyslomliečnych výrobkov a s tým súvisiacu zmenu senzorických vlastností. Hotový výrobok pripravený na konzumáciu obsahuje živú mikroflóru v množstvách typických pre mikrosvet – teda v stovkách miliónov až v miliardách živých mikroorganizmov.

Liečivé účinky kyslomliečnych výrobkov

Kyslomliečne produkty sú užitočné najmä v prevencii a dietológii, ale aj ako cenný potravinový doplnok s vysokou nutričnou hodnotou (bielkoviny, tuky, cholesterol, sacharidy, vápnik, fosfor a ďalšie minerálne látky, vitamíny skupiny B, vitamín A, E atď...). Nenechajte sa vydesiť :) obsahom cholesterolu – aj keď je cholesterol moderným strašiakom „odborných“ článkov, v skutočnosti ho naše telo v určitom objeme potrebuje (je dokonca súčasťou materského mlieka!) a súvislosť medzi obsahom cholesterolu v potravinách a hladinou cholesterolu v krvi nie je tak jednoznačná ako sa niekedy tvrdí v médiách. Podobne je to aj s obsahom tukov – aj keď kyslomliečne produkty obsahujú prevažne nasýtené mastné kyseliny, ide v skutočnosti o kyseliny s krátkym a stredným reťazcom ktorých sa netreba „obávať“.

Tradičné kyslomliečne produkty pre vaše zdravie:

- jogurty,

kefír,

- kyslé mlieko,

- tradičná bryndza,

- žinčica,

- kefírové a jogurtové mlieka.

Konzumácia kyslomliečnych výrobkov pomáha:

- pri zápalových črevných ochoreniach,

pri úprave hladiny cholesterolu v krvi,

- pri eliminácii potenciálne patogénnych baktérií v tráviacej sústave ako súčasť prevencie proti karcinómom,

- pri gastroenteritíde,

- pri obnovovaní prirodzenej črevnej mikroflóry následkom užívania antibiotík,

- pri hnačkových ochoreniach,

- ako prevencia aterosklerózy a osteoporózy,

- ako prevencia pred diabetes 2. typu,

- na celkové posilnenie imunitného systému a zlepšenie tráviaceho procesu...

 

TIP: Kyslomliečne produkty si môžete zakúpiť aj u nás v inzercii :)

http://www.poctivepotraviny.sk/inzercia/mliecne-vyrobky

Komentáre

Pridať komentár

Na stránke by som zmenil / chýba mi:
E-mail (nepovinný):
Odoslať dotaz