-
Ovocie a zelenina čerstvé, sušené, mrazené, zaváraniny, ostatné -
Mliečne výrobky mlieko, syry, maslo, jogurty, bryndza a tvaroh, ostatné -
Vajíčka -
Mäsové výrobky hydina, hovädzie, bravčové, ryby, divina, výrobky a údeniny, ostatné -
Pekárenské výrobky múka, chlieb a pečivo, cestoviny, ostatné -
Medy a džemy Med, Džem -
Nápoje víno, pivo, domáce pálenky, šťavy a mušty, sirupy, ostatné -
Čaje a káva -
Bylinky a koreniny čerstvé, sušené, ostatné -
Lesné plody huby, čučoriedky, brusnice, ostatné -
Detská výživa -
Sladkosti čokoláda, perníčky, turecký med, ostatné -
Torty a koláče -
Hotové jedlá jedlá, omáčky, ostatné -
Hospodárske zvieratá -
Ostatné müsli, ostatné
Kone na Slovensku nie sú chránené pred ľuďmi, a to platí aj po gastronomickej stránke. Konské mäso bolo na slovenskom jedálničku odjakživa. Napriek tomu to nie je obľúbený ani tradičný druh jedla. Chuťou najviac pripomína hovädzie mäso, od ktorého je sladšie a obsahuje menej tuku.
Medzi bežne dostupné potraviny s konským mäsom patria konské salámy. Vo výrobkoch obsahujúcich konské mäso by mal byť jeho obsah uvedený v zložení.
Na Slovensku sú kone vnímané ako naši priatelia, dopravný prostriedok a verný spoločník. Preto je pre nás ťažšie prijať koňa ako niečo, čo by sa malo objaviť na obedovom menu. Iný pohľad na túto skutočnosť majú v susednom Poľsku. Tu končia aj slovenské kone. Pre chovateľov je výhodné za slušné peniaze predať koňa do štátu, kde je o neho záujem, ako platiť za usmrtenie a spálenie skoro tonu vážiaceho zvieraťa. Zámer predaja koňa do zahraničia nemusí byť majiteľovi koňa vopred známi.
V medializovaných kauzách lasagní s konským mäsom nebol najväčší problém obsah tohto mäsa v samotnom výrobku ako fakt, že táto skutočnosť bola zákazníkovi zatajená.