Magazín - Testy
Prečo a ako variť brokolicu
Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?
Čo všetko viete o esenciálnych olejoch? - 2. časť
V predchádzajúcom článku sme si povedali o vysokej koncentrácií esenciálnych olejov. Teraz vám predstavíme ich fotosenzitivitu a vnútorné používanie.
Čo všetko viete o esenciálnych olejoch? - 1. časť
Esenciálne oleje sú využívané takmer vo všetkých receptoch na domácu prírodnú kozmetiku, od krémov a pleťových vôd, cez opaľovacie prípravky až po rôzne hojivé a hrejivé zábaly. Svojimi aromaterapickými účinkami nás dokážu uvoľniť, povzbudiť či dokonca zr
Prečo merať pH v pôde?
Nerodia Vám ovocné stromy? Neviete dopestovať kanadské čučoriedky? Venujete nevýslovné úsilie pestovaniu peknej úrody paprík a nedarí sa Vám?
Zdravé mlieko, čo vydrží dlhšie – pasterizácia!
Mlieko je od predávna dôležitou súčasťou ľudskej stravy. Každoročne je celosvetovo spotrebovaných viac ako 730 ton mlieka. Nepasterizované mlieko je ale zdrojom mnohých patogénov ako sú listéria, salmonela a E-coli. Konzumácia surového (nepasterizovaného
Veľmi presné stanovenie obsahu soli v detskej výžive
Soľ, vo forme chloridu sodného (NaCl), je bežným prídavkom v potravinách a je používný súčasne ako konzervant aj dochucovadlo.
Kyslá kapusta! Zdroj vitamínu C v zime. Ste si istí?
Kyslá kapusta sa v zime považuje za významný zdroj vitamínu C a iných potrebných vitamínov pre naše zdravie a posilnenie imunity.
Vychutnať si kvalitnú kávu…
Káva je jedným z najpopulárnejších nápojov, konzumovaný denne miliónmi ľudí na svete. Káva, nezávisle od toho aká značka alebo typ, môže byť drasticky ovplyvnená v procese varenia.
Na ktoré pivo si treba dávať pozor
Pri nadmernom pití piva vás môže rozbolieť hlava, a nemusí to byť spôsobené len účinkami alkoholu. Dokazuje to test 50tich značiek piva.
Kde sa stratilo mäso z viedenských párkov?
Viedenské párky vždy patrili medzi tie drahšie a kvalitnejšie. Zodpovedajú však kvalite, ktorú výrobcovia deklarujú na etiketách?
Nakoľko sme sebestačný v potravinách?
Každá krajina by mala byť do istej miery sebestačná v zabezpečení potravín pre svojich obyvateľov. Ak Vás zaujíma ako je na tom Slovensko, čítajte ďalej.
Čo sa nachádza v praženej mletej káve?
Aká káva sa nachádza na pultoch našich obchodov? Je zdravotne nezávadná? Chutí tak ako by mala?
Škodia mikrovlnky nášmu zdraviu?
Aj vy ste si doteraz mysleli že jedlo zohrievané v mikrovlnke je nezávadné? Na tomto sa nevedia zhodnúť ani samotní vedci. Najnovšie výskumy však dokazujú opak.
Sú extra čokolády naozaj EXTRA?
Na pultoch obchodov môžeme nájsť extra horkú, extra mliečnu a kadejaké extra čokolády. Sú ale naozaj extra? Ktorá z mliečnych čokolád je naozaj čokoládou?