Magazín
Autor Zuzana, článok bol vložený dňa 21.6.2017 a obsahuje 0 komentárov
Nanuky sú obľúbené u všetkých detí i u dospelých najmä v horúcich letných dňoch. Tieto sú dosť výživné na to, aby ste si ich mohli dať už na raňajky a zároveň chutne sladké, aby slúžili aj ako dezert na večierku, či grilovačke. Zároveň vás pri servírovaní bude každý chváliť kvôli ich krásnemu vzhľadu a prelínajúcim sa farbám.
Čučoriedkovo - jogurtové nanuky
Tento nanuk je inšpirovaný lahodnými sladkými čučoriedkami zberanými na lesných lúkach.
Ingrediencie:
- 300 g (2 šálky) čučoriedok
- 2 lyžice medu
- 55 g (1/4 šálky) práškového cukru alebo medu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 420 g (1 a pol šálky) gréckeho jogurtu
Postup:
- Do hrnca vlejte 125 ml (1/2 šálky) vody, pridajte cukor alebo med a pri strednej teplote priveďte do varu. Znížte teplotu a varte cca 5 minút alebo kým sa cukor nerozpustí (alebo med nezačne byť tekutý). Nechajte vychladnúť.
- Premiešajte čučoriedky, med a 2 lyžice vody v miske. Zmiešajte tyčovým mixérom čučoriedkovú zmes po dobu niekoľkých sekúnd, kým zmes nezačne byť mierne tekutá, ale zároveň sú v nej kúsky čučoriedok.
- V druhej mise zmiešajte vanilkový extrakt a jogurt. Pomaly do nich vmiešajte vychladený sirup, kým nedosiahnete krásnu, hladkú, lejúcu sa konzistenciu.
- Do formičiek na nanuky postupne lejte čučoriedkovú a jogurtovú zmes v striedajúcich sa vrstvách.
- Po cca 2 hodinách mrazeniach vložte do formičiek drevenú paličku a ďalej mrazte po dobu aspoň 2 hodín, ideálne do druhého dňa.
Kokosovo - melónovo - pistáciové nanuky
Táto kombinácia pripomína chuť tureckého medu. Môžete použiť ružovú vodu, ktorá chuť ešte dotvorí.
Ingrediencie:
- 2 a pol šálky melónových kociek (tak, aby sa vytvorilo 400 ml pyré)
- pol lyžičky ružovej vody (voliteľné)
- 400 ml kokosovej smotany
- 2 lyžice medu
- 70 g (pol šálky) sekaných pistácii
Postup:
- Zmixujte melón (spolu s ružovou vodou, ak sa ju rozhodnete použiť) na hladké pyré. Nalejte ich do cca 1/3 formičiek a dajte zmraziť aspoň na 2 hodiny.
- V miske vymiešajte kokosovú smotanu s medom a nalejte túto zmes na melónovú tak, aby bola cca 1 cm od hornej časti formičky. Vráťte opäť do mrazničky na aspoň 2 hodiny.
- Formičky opäť vyberte, nasypte nasekané pistácie, vložte paličky a mrazte Ďalšie aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
Mangovo - jahodovo - kivi nanuky
Výborne chutia aj nanuky z manga. Pre farebnosť a ešte lepšiu chuť sme pridali aj jahody, kivi, marakuju a bazalku.
Ingrediencie
- 1 mango nakrájané na kocky
- 4 jahody
- 1 kivi, ošúpané prekrojené po dĺžke a nakrájané na 8 polkruhov
- 1 polievková lyžica nasekanej bazalky
- 2 polievkové lyžice dužiny marakuje
- 500 ml (2 šálky) kokosovej vody
Postup:
- Naplňte formičky na nanuky striedavo kúskom manga, jahôd a kivi. Medzi tieto kúsky dajte trošku bazalky a dužiny marakuje.
- Zalejte kokosovou vodou približne do 1 cm od hornej časti formy nanuka.
- Dajte formičky do mrazničky a po niekoľkých hodinách do nich vložte drevené paličky.
- Vráťte späť do mrazničky na ešte aspoň 2 hodiny, ideálne na celú noc.
Záverom pár tipov
- Formičky z nanukov jednoducho odstránite, ak ich na 20 sekúnd vložíte do teplej vody.
- Sladidlá vo všetkých týchto receptoch sú nepovinné, ale odporúčame pridať aspoň nejaké, keďže všetky suroviny použité v nanukoch po zmrazení nie sú až tak veľmi sladké.
Komentáre
Pridať komentár
Ak máte vytvorené konto prihláste sa, ak konto nemáte zaregistrujte sa