-
Ovocie a zelenina čerstvé, sušené, mrazené, zaváraniny, ostatné -
Mliečne výrobky mlieko, syry, maslo, jogurty, bryndza a tvaroh, ostatné -
Vajíčka -
Mäsové výrobky hydina, hovädzie, bravčové, ryby, divina, výrobky a údeniny, ostatné -
Pekárenské výrobky múka, chlieb a pečivo, cestoviny, ostatné -
Medy a džemy Med, Džem -
Nápoje víno, pivo, domáce pálenky, šťavy a mušty, sirupy, ostatné -
Čaje a káva -
Bylinky a koreniny čerstvé, sušené, ostatné -
Lesné plody huby, čučoriedky, brusnice, ostatné -
Detská výživa -
Sladkosti čokoláda, perníčky, turecký med, ostatné -
Torty a koláče -
Hotové jedlá jedlá, omáčky, ostatné -
Hospodárske zvieratá -
Ostatné müsli, ostatné
Túžite po krásnej rozprávkovej záhrade? Alebo by ste sa chceli popýšiť krásnou skalkou? Skúste si splniť tieto sny a to len vďaka trvalkám. Viac informácií vám už ale prezradí pán profesor Hričovský:
„Vzácne a chúlostivé druhy trvaliek sa pestujú len tam, kde majú zabezpečené dobré ošetrenie, inak sa uprednostnia menej náročné druhy. Trvalky sa vysádzajú na záhony v záhradách a parkoch, do skaliek, na kvetinové múriky alebo na hroby; môžu sa nechať splanieť. Cenné sú aj ako kvety na rezanie a vo viazačstve. Niektoré druhy sa môžu i sušiť. Zámerným zoskupením sa z nich môžu vytvárať charakteristické skupiny, napr. stepné, vresoviskové a podobne. Vysoké druhy sa môžu vysadiť jednotlivo (solitérne) do trávnikov, alebo pred skupiny kríkov a stromov. Nízke a poliehavé druhy môžu v extrémne suchých, mokrých alebo tienistých miestach nahradiť trávnik (pokryvné trvalky). Na oživenie krajiny blízko miest a rekreačných oblastí sa voľne do prírody, na splanenie, vysievajú citlivo zvolené domáce druhy trvaliek. Ich trvanlivosť na stanovišti je rôzna a závisí od správnej voľby podmienok. Niektoré vydržia 2 až 3 roky, iné aj viac ako 40 rokov.“
Viac tipov a rád do vašej záhrady od pána prof. Ivana Hričovského nájdete na:
https://www.facebook.com/Rady.do.zahrady.profesor.Hricovsky?fref=ts.